Fotograf med hjärtat hos familj och bröllopsfotografering » Som fotograf fångar jag människors unika ögonblick i bilder med sockrig ton och ett personligt uttryck som berör. Bröllopsfotograf och Familjefotograf

Familjefotografering – Linköping – Tallboda

I förra veckan hade vi ett sånt magiskt ljus här i Linköping, det kom ju lägligt med de familjefotograferingar jag hade inplanerade!
Det var varma sköna kvällar, så länge solen var framme! Ännu har inte alla träd börjat skifta till de fina höstfärgerna, men det är helt klart på gång, hösten är här!

Familjen Crnoja som jag visar här nedan, åkte från Jönköping för en familjesession.
Igor och Kristina firar 10-årig bröllopsdag och ville dels ha lite härliga familjebilder, men också lite mer romantiska på sig själva då de inte tog några professionella porträtt då de gifte sig.
Kristina är själv väldigt duktig på att fotografera och har gått privat fotokurs hos mig tidigare.
Det är en extra utmaning att fotografera någon som själv fotograferar mycket, och som vet exakt hur de vill ha det. Kristina vet det…. ;)
När jag kom hem den kvällen och laddade in bilderna i datorn och såg den mer perfekta bilden efter den andra komma upp så kände jag att jag hade lyckats.

familjefotografering linköping

Tipsa en vän Kontakta mig Dela på Facebook Twittra detta Tillbaka till toppen

Familjefotografering i Linköping

Anna, Erik, Mio och Aston.
De bor i Karibien, i ett magiskt paradis där de bestiger vulkaner, leker med sköldpaddor, och dyker bland hajar.

Anna och jag är gamla vänner och när de kommer  hem till Sverige och hälsar på så träffas vi, och det känns alltid som om vi sågs i förra veckan.
Den här sommaren fick jag chansen att fotografera dem tillsammans. Vi gick till något så exotiskt som en fårhage!

fotograf Linköping

Tipsa en vän Kontakta mig Dela på Facebook Twittra detta Tillbaka till toppen

Bröllop på Nyköpings Slott

Rebecca träffade jag för första gången för flera år sedan då vi jobbade på samma ekonomiavdelning. Rebecca är lugn och trygg och så oerhört professionell och duktig på det hon gör! Sedan vi jobbade ihop har hon även hunnit bli mamma till William, som är en härlig och busig liten kille som älskar innebandy. När vi hade vår provfotografering några veckor före bröllopet så hade han med sig sina färgglada innebandybollar, han hade fått välja leksak själv från en leksaksaffär, och valet var enkelt. Johan har jag inte träffat innan vi började ses inför bröllopet, men det är inte svårt att se att han är en fantastisk pappa till William, och på dansgolvet är han kung! Min man har fått konkurrens om den titeln.

Rebecca och Johan gifte sig på Nyköpings slott och jag fick vara med dem från Rebeccas förberedelser till sena natten

Förberedelserna hade Rebecca hos Ulrika på Hårmixarna. Där var även Rebeccas tärnor, systern Emilia som var hederstärna, Annika, Sandra och Magdalena med. Toastmadame Malin och vännen Jacqueline var också med och stämningen var lugn och harmonisk, inte alls som man kan förvänta sig bara en liten stund före vigseln, med regn hängandes i luften. Men denna stämningen genomsyrade hela dagen, lugn harmonisk lycka.

Planen var en utomhusvigsel och brudskål och mingel utanför slottet, men då vädret ville annorlunda så ändrades planerna. Vigseln hölls istället inne på slottet i en liten och mysig del, där de senare även höll Avecen och kaffet. Det var en otroligt vacker och intim vigsel, musiken under vigseln spelades och sjöngs av Julia Olsson och det lät magiskt, vilken röst!

Efter vigseln gick vi iväg för en kort porträttsession, det regnade av och till, men vi hade sett ut ett ställe som funkade även vid regn. Till en början var hela brudföljet med, även Johans bror Victor som var Bestman, och Johans barndomsvänner Andreas, Joakim och Jesper som var marskalker. Rebecca och Johan var så lugna och naturligt avslappnade hela tiden, och efter porträtten väntade middagen.

Middagen serverades i en större sal, av Erik på slottet och smakade fantastiskt, till förrätt bjöds det på Toast skagen, en klassiker tillredd enligt nestorn Tore Wretmans recept. Handskalade räkor, Eriks hemgjorda majonnäs och dill serverad på en smörstekt toast som toppas med löjrom. Till huvudrätt serverades Lardofärserat vildandsbröst med ragu på puylinser, primörer, sidfläsk och rostad färskpotatis. Fina ord för att beskriva det delikata. :)
Detta var bland det godaste jag har ätit, vildandsbröst var galet gott! Till dessert bjöds det på Vit chokladmousse med luftig citron och flädercrème på mörk chokladbotten. Mums va!?

Under middagen hölls det så fina och hjärtliga tal av familj och vänner. Just middagen är den del av bröllopsdagen där jag tycker att jag får lära känna brudparet så mycket mer. Jag är så glad och känner mig hedrad av att få vara med och dela allt detta med mina brudpar! Toastmaster och Toastmadame var Tobias Lindström och Malin Henriksson, båda vänner till Johan och Rebecca och även arbetskollegor till Rebecca. Hela dagen var fantastisk och när middagen var över bjöds det på Avec och kaffe inne i rummet där de tidigare vigdes. Under tiden gästerna minglade så ställde personalen från Erik på slottet i ordning middagssalen till festsal. DJ:n Daniel Sjöholm, Sublevel hade rekat och var redo att sätta igång musiken.

Rebecca och Johan inledde festen med sin första dans som man och hustru, och efter det var deras vänner och familj inte sena att hänga på. Som jag skrev tidigare så visade sig Johan vara kung på dansgolvet. Jag ska komma ihåg det när jag har fest nästa gång och inte vill att dansgolvet ska vara tomt. Då kan Johan och min man få röja loss, och jag lovar att ingen som är där kan sitta still.

Tack Rebecca och Johan för en helt fantastisk dag! Jag är så glad att jag fick vara med, och jag önskar er all lycka framöver!

Hår: Ulrika, Hårmixarna Nyköping
Smink: Petronella
Blommor: Hjortensbergs blommor
Festlokal: Nyköpings slott, Erik På Slottet
DJ: Daniel Sjöholm, Sublevel

Tipsa en vän Kontakta mig Dela på Facebook Twittra detta Tillbaka till toppen

Henry – Barnfotografering – Linköping

Just nu har jag sådär härligt mycket att göra, det har jag haft i några veckor, och kommer att ha i ytterligare två veckor efter det här. Sedan går jag på semester!
Men jag är glad att min semester ligger framför mig, och inte bakom, som för vissa förmodligen mer utvilade människor. :)

Jag ska njuta ordentligt av ledigheten, men innan dess är det mycket som ska göras. Det är många fotograferingar som jag inte har hunnit visa er och många kommer få vänta till efter sommaren, men ni ska i alla fall få se fler bilder från barnfotograferingen med härliga Henry som var hos mig i dagsljusstudion för ett tag sedan.
Jag har bara visat er en Sneak Peek tidigare, här kommer några av mina favoriter.

Tipsa en vän Kontakta mig Dela på Facebook Twittra detta Tillbaka till toppen

Aston & Lillebror

Aston har jag träffat förut, när han var nästan ett halvår gammal. Mamma Malin gick fotokurs hos mig när hon var föräldraledig och hon sjöng på min sons dop. I förra veckan fick jag träffa Aston igen, och hans lillebror. De kom till min dagsljusstudio för en Lifestylefotografering, mamma och pappa var också med.

Aston fyller 3 år nu i dagarna, grattis Aston! Hoppas att du får en härlig födelsedag med en massa presenter och tårta och annat gott!

Tipsa en vän Kontakta mig Dela på Facebook Twittra detta Tillbaka till toppen