Fotograf med hjärtat hos familj och bröllopsfotografering » Som fotograf fångar jag människors unika ögonblick i bilder med sockrig ton och ett personligt uttryck som berör. Bröllopsfotograf och Familjefotograf

Bröllop på Nyköpings Slott

Rebecca träffade jag för första gången för flera år sedan då vi jobbade på samma ekonomiavdelning. Rebecca är lugn och trygg och så oerhört professionell och duktig på det hon gör! Sedan vi jobbade ihop har hon även hunnit bli mamma till William, som är en härlig och busig liten kille som älskar innebandy. När vi hade vår provfotografering några veckor före bröllopet så hade han med sig sina färgglada innebandybollar, han hade fått välja leksak själv från en leksaksaffär, och valet var enkelt. Johan har jag inte träffat innan vi började ses inför bröllopet, men det är inte svårt att se att han är en fantastisk pappa till William, och på dansgolvet är han kung! Min man har fått konkurrens om den titeln.

Rebecca och Johan gifte sig på Nyköpings slott och jag fick vara med dem från Rebeccas förberedelser till sena natten

Förberedelserna hade Rebecca hos Ulrika på Hårmixarna. Där var även Rebeccas tärnor, systern Emilia som var hederstärna, Annika, Sandra och Magdalena med. Toastmadame Malin och vännen Jacqueline var också med och stämningen var lugn och harmonisk, inte alls som man kan förvänta sig bara en liten stund före vigseln, med regn hängandes i luften. Men denna stämningen genomsyrade hela dagen, lugn harmonisk lycka.

Planen var en utomhusvigsel och brudskål och mingel utanför slottet, men då vädret ville annorlunda så ändrades planerna. Vigseln hölls istället inne på slottet i en liten och mysig del, där de senare även höll Avecen och kaffet. Det var en otroligt vacker och intim vigsel, musiken under vigseln spelades och sjöngs av Julia Olsson och det lät magiskt, vilken röst!

Efter vigseln gick vi iväg för en kort porträttsession, det regnade av och till, men vi hade sett ut ett ställe som funkade även vid regn. Till en början var hela brudföljet med, även Johans bror Victor som var Bestman, och Johans barndomsvänner Andreas, Joakim och Jesper som var marskalker. Rebecca och Johan var så lugna och naturligt avslappnade hela tiden, och efter porträtten väntade middagen.

Middagen serverades i en större sal, av Erik på slottet och smakade fantastiskt, till förrätt bjöds det på Toast skagen, en klassiker tillredd enligt nestorn Tore Wretmans recept. Handskalade räkor, Eriks hemgjorda majonnäs och dill serverad på en smörstekt toast som toppas med löjrom. Till huvudrätt serverades Lardofärserat vildandsbröst med ragu på puylinser, primörer, sidfläsk och rostad färskpotatis. Fina ord för att beskriva det delikata. :)
Detta var bland det godaste jag har ätit, vildandsbröst var galet gott! Till dessert bjöds det på Vit chokladmousse med luftig citron och flädercrème på mörk chokladbotten. Mums va!?

Under middagen hölls det så fina och hjärtliga tal av familj och vänner. Just middagen är den del av bröllopsdagen där jag tycker att jag får lära känna brudparet så mycket mer. Jag är så glad och känner mig hedrad av att få vara med och dela allt detta med mina brudpar! Toastmaster och Toastmadame var Tobias Lindström och Malin Henriksson, båda vänner till Johan och Rebecca och även arbetskollegor till Rebecca. Hela dagen var fantastisk och när middagen var över bjöds det på Avec och kaffe inne i rummet där de tidigare vigdes. Under tiden gästerna minglade så ställde personalen från Erik på slottet i ordning middagssalen till festsal. DJ:n Daniel Sjöholm, Sublevel hade rekat och var redo att sätta igång musiken.

Rebecca och Johan inledde festen med sin första dans som man och hustru, och efter det var deras vänner och familj inte sena att hänga på. Som jag skrev tidigare så visade sig Johan vara kung på dansgolvet. Jag ska komma ihåg det när jag har fest nästa gång och inte vill att dansgolvet ska vara tomt. Då kan Johan och min man få röja loss, och jag lovar att ingen som är där kan sitta still.

Tack Rebecca och Johan för en helt fantastisk dag! Jag är så glad att jag fick vara med, och jag önskar er all lycka framöver!

Hår: Ulrika, Hårmixarna Nyköping
Smink: Petronella
Blommor: Hjortensbergs blommor
Festlokal: Nyköpings slott, Erik På Slottet
DJ: Daniel Sjöholm, Sublevel