Vanliga Frågor

 

F – Hur kan en porträttfotografering med dig se ut?
S – Jag är väldigt lättsam, sprudlande och energisk under ett bröllop. Hela dagen skriker ju kärlek och lycka!
Jag har även väldigt lätt att läsa av olika personligheter och att anpassa mig efter hur just ni är. Det kan vara både roligt och romantiskt om vart annat!

F – Vad får vi utöver din tid och professionella erfarenhet när vi bokar dig?
S I alla mina bröllopspaket så ingår det digitala högupplösta bilder som ni kan printa i storlekar upp till 13x18 cm. Min erfarenhet säger att det inte är många bilder man behöver större än så. Dessa digitala bilder används främst till att spara på datorn, dela i sociala medier, eller till att designa egna tackkort, tidningsannons o.s.v. Övriga produkter beställer ni enkelt och smidigt hos mig under bildvisningen.

F – Vad betyder egentligen “högupplöst”?
S – En högupplöst bild är i sån kvalitet att man kan beställa förstoringar och kopior själv, du behöver inte beställa via mig. Dock rekommenderar jag att beställningen går via mig för att undvika misstag. Konsumentlabb gör justeringar i bilden, exempelvis beskär och lägger till lite extra färg och skärpa, vilket vi inte vill eftersom jag har redigerat bilden precis så som den ska vara. Men har man koll på detta så är det alltså fritt fram att beställa egna förstoringar!

F – Fattar att du inte är “dyr”men det är ju trots allt mycket pengar vi lägger på de här timmarna du är med oss, vad är det egentligen vi betalar för?
S – Jag förstår att det är lätt att tänka att det “bara” är ex. 12 timmar jag är med er. Rätt fet timlön! ;)
Men om jag är med er i 12 timmar så är det en väldigt liten del av den totala tiden som jag lägger på ert bröllop. Det är många timmars förberedelse, konsultation, rekning av fotoplatser, urval, backup, bildbearbetning, bildvisning, förberedelse för individuella produkter m.m. m.m.

F – Varför ska vi boka dig, och inte låta min kusin som har en bra systemkamera fota istället?
S – Det är upp till varje brudpar att komma fram till hur man väljer att prioritera i sin bröllopsbudget. Många lägger bevarandet av minnena högst upp på listan, några maten och platsen, andra kläderna och ringarna. Att vara bröllopsfotograf är så mycket mer än att bara knäppa några bilder med en bra kamera. Med min erfarenhet så är jag där i rätt tid och på rätt plats och läser av situationen och ljuset när det där speciella sker, och fångar det på bild, för att ni ska kunna plocka fram och dela minnet med nära och kära så länge ni vill.

F – Vart ska vi vara när vi fotograferar porträtten?
S – Gärna någonstans i närheten där ni vigs eller har er fest! Eftersom ljuset är viktigt för riktigt fina bilder så kommer jag med förslag, jag har många guldställen!

F – Vi vill ha en utomhusvigsel, kan du fota det?
S – Ja! Hemskt gärna. Det är superfint med utomhusvigslar, dock finns det en del att tänka på om man vill kunna få riktigt fina bilder under vigseln. Det kan vi prata mer om när vi träffas.

F – Vad gör vi om det är dåligt väder?
S – “Dåligt” väder för er kanske är “inte strålande sol” DET är dock bra väder, hellre molnigt mitt på dagen än strålande sol. Men öser regnet ner så har jag alternativa platser för det.

F – Vi gifter oss inte i Linköpingstrakten, kan vi ändå boka dig?
S – Absolut! Jag reser gärna för mina bröllop!

F – Vad gör vi om det drar ut på tiden under dagen, kan du stanna längre då för att hinna med allt vi önskat att du ska hinna med?
S – Självklart! Det är inte alls ovanligt att ex. tårtan inte alls serveras då det var planerat. Kanske har några av era gäster fattat mod under middagen och bestämt sig för att ändå hålla det där talet. Och det blir inga 3 minuter..! ;)
Ni säger till mig under kvällen om ni önskar att jag stannar längre, och det debiteras extra efter vad vi avtalat.

F – Retuscherar du våra bilder?
S – Om ni menar att plocka bort dubbelhakor eller andra förskönande justeringar så är svaret nej. Jag anser att ni är perfekta precis så som ni är, och fastnar ni för mig som fotograf så tror jag att ni känner lite likadant.
Dock kanske man kan önska att den där finnen inte dök upp precis just inför den här dagen. Sånt kan jag plocka bort om ni önskar det!
Har ni fått något tillfälligt som en finne eller ett sår som ni stör er på så är det inga problem för mig att retuschera bort det på de bilder ni väljer att beställa som produkter.

F – Vad händer efter fotograferingen?
S – För min del, säkrar jag min backup, det är prio 1 för mig. För er fortsätter väl bröllopsfesten in på småtimmarna! ;)
Inom 2-4 veckor beroende på säsong så får ni komma till min studio på bildvisning, där får ni se alla era färdiga bilder för första gången, fika, och en chans att se på alla fina produkter som finns att beställa. Vill ni inte beställa där och då får ni med er en länk till ett Galleri på nätet där ni kan välja era bilder hemma. Ni behåller galleriet och kan även dela dem med släkt och vänner. Mamma och Pappa kanske också hittar en favorit som de skulle vilja hänga på väggen. I mailet jag skickar med länken till era bilder finner ni mer information.

F – Sparar du våra bilder efteråt?
S – Jag gör alltid backup som jag håller på flera hårddiskar och på en server. Jag har hittills aldrig blivit av med några bilder, men det finns inga garantier. Därför rekommenderar jag även alltid mina kunder att göra extra backup och förvara den på ett annat ställe än den första kopian.

F – Vad händer om du skulle vara sjuk under vårt bröllop?
S – Det ska mycket till för att jag skulle vara sjuk nog för att behöva stanna hemma. OM det trots allt skulle hända så har jag ett brett kontaktnät med duktiga kollegor som jag kan förmedla vidare er till. Givetvis får ni tillbaka bokningsavgiften om det skulle ske, det står även beskrivet i avtalet.

F – Vi gillar det vi läser, dina bilder, och tycker att du verkar fånga det där speciella hos människor. Hur bokar vi dig?
S – Ni kontaktar mig antingen via hemsidans kontaktformulär “Boka Fotografering” eller så mailar ni direkt till sandra@sugarcrisp.se. För mig är det väldigt viktigt att förstå vad ni är ute efter och vad ni har för förväntningar och önskemål kring er stora dag. Jag vill gärna att vi ska lära känna varandra lite innan vi spikar bokningen, så om ni kan träffas för en fika innan vi bokar så är det toppen. Känner vi att vi är en Perfect Match så skriver vi under ett avtal och ni betalar in en bokningsavgift, och då är ert datum ert!

F – Vad är ett avtal?
S – I mina avtal står det vad vi kommit överens om, pris, datum, leveransvillkor och hur jag får använda bilderna för min marknadsföring. Det är en bra grej det här med avtal, då vet alla vad som förväntas.

F – När betalar vi?
S – Bokningsavgiften betalar ni så snart som möjligt efter att ni bestämt er för att boka, det säkrar ert datum.
Beställer ni era produkter redan under bildvisningen då ni även får rabatt på er beställning så har ni möjlighet att betala direkt. Gärna med swish eller kort, alternativt så skickar jag en faktura som ska betalas inom 10 dagar. Bokningsavgiften dras från slutfakturan.

F – När får vi våra bilder?
S – Digitala bilder får ni så snart ni har betalat. Böcker och andra produkter kan variera i leveranstid beroende av vald leverantör, men oftast inom 3 veckor från beställning.

F – Vill du använda våra bilder i sociala medier?
S – Hemskt gärna. Det är ju så jag får mina kunder, utan att jag hade fått visa några bilder hade nog inte ni funderat på att boka mig? Men självklart respekterar jag om ni av någon anledning inte vill synas på internet, meddela mig detta vid bokningen så skriver vi in det i avtalet!