1header_minisession.jpg
 

INFÖR DIN MINI-SESSION

 

F – Vad ska vi ha på oss?
S – Ha på er något ni känner er snygga i, tillsammans! Tänk passande färger/toner, även med höstens natur. Undvik gärna svart och för mycket mönster loggor. Om 5 år tycker ni kanske inte att mönstret är lika hett som nu, och bilderna kommer ni ha för evigt.
Det kommer troligtvis vara rätt kallt, men ta hellre på er underställ och flera lager under era fina kläder/koftor. Kom gärna med jacka, mössa och vantar. Och plocka av er ytterkläderna strax innan själva fotograferingen. När fotograferingen är över efter ca 20 minuter så kan ni bylsa på er igen.
Om ni är väldigt rädda om era skor så rekommenderar jag att ni tar med er ombyte för förflyttningen. Vi kommer inte gå i någon blöt eller kladdig natur men det är trots allt en fårhage. ;)

F – Hur förbereder vi bäst våra barn inför en fotografering?
S – Mat. ;) Det är bra om de inte kommer hungriga. Och se till att prata med dem ett tag före, berätta att ni ska till en fotograf och att hon kommer leka och busa med dem. Och om de har riktigt roligt och lyssnar bra så kanske man får en överraskning efteråt?! Jag tycker det är okej med mutor (kalla det inspiration) inför en fotografering. Vad längtar ditt barn efter förutom den här roliga stunden tillsammans med mamma och pappa? Undvik godis/snacks under själva fotograferingen, det kan både smutsa ned och tuggandet ser inte så charmigt ut på bild. ;)

F – Vad gör vi om barnen inte är på humör?
S – Leker, och busar! Det gör vi även om de är på humör. Jag har aldrig varit med om att ett barn tjurat ihop så totalt. Jag har många knep att ta till! ;)

F – Vad gör vi om det är dåligt väder?
S – “Dåligt” väder för er kanske är “inte strålande sol” DET är dock bra väder, hellre molnigt mitt på dagen än strålande sol. Men öser regnet ner så bokar vi nytt datum.

 F – Vad händer efter fotograferingen?
S – Efter några dagar får ni en länk till ert Galleri på nätet där ni får välja ut era 3 högupplösta digitala bilder från ett urval på ca 10 bilder. Era valda bilder får ni sedan ladda ned från galleriet. Smidigt och enkelt!
Lite senare får ni en inbjudan till en gemensam produktvisning där ni får möjligheten att se några av mina exklusiva produkter som jag erbjuder. Vill ni beställa någon produkt så går det bra att välja från hela urvalet, inte bara de 3 bilder som ingår digitalt. Produktvisningen är helt förutsättningslös och ni får gärna bjuda med er en vän.

F – När betalar vi?
S – Själva Mini-Sessionen betalar ni enligt fakturan som ni får vid er bokning. Produkter som ni beställer under produktvisningen har ni möjlighet att betala direkt. Gärna med Swish eller kort. Alternativet är att jag skickar en faktura med 10 dagars betalningsvillkor. (ej garanterad leverans före jul)

F – Hinner vi få våra produkter före jul?

S – Ja, om ni beställer och betalar med Swish eller kort direkt under produktvisningen!

F – Vad betyder egentligen “högupplöst”?
S – En högupplöst bild är i sån kvalitet att man kan beställa förstoringar och kopior själv, du behöver inte beställa via mig. Dock rekommenderar jag att beställningen går via mig för att undvika misstag. Konsumentlabb gör justeringar i bilden, exempelvis beskär och lägger till lite extra färg och skärpa, vilket vi inte vill eftersom jag har redigerat bilden precis så som den ska vara. Men har man koll på detta så är det alltså fritt fram att beställa egna förstoringar!

F – Sparar du våra bilder efteråt?
S – Jag gör alltid backup som jag håller på flera hårddiskar och på en server. Jag har hittills aldrig blivit av med några bilder, men det finns inga garantier. Därför rekommenderar jag även alltid mina kunder att göra extra backup och förvara den på ett annat ställe än den första kopian.